Ενδιαφέροντα

Εξοπλισμός για ασφαλή και ευχάριστη οδήγηση το καλοκαίρι

 

Ποτέ εκτεθειμένο το σώμα! Καμιά μετακίνηση, βόλτα ή ταξίδι με εκτεθειμένο το σώμα! Ο εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας είναι must ανεξαρτήτου θερμοκρασίας. Αν νομίζετε ότι έχει πολύ ζέστη για να οδηγήσετε με τον σωστό εξοπλισμό μοτοσυκλέτας, καλύτερα να μείνετε σπίτι!

Παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν στην ευχάριστη και ασφαλή οδήγηση της μοτοσυκλέτας μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Επιλογή σωστού κράνους.

Η χρήση κράνους είναι απαραίτητη σε κάθε περίπτωση και δεν ακολουθεί προϋποθέσεις. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε ενήμεροι ότι τα εσωτερικά υφάσματα του κράνους, καθώς και ο εξαερισμός του ποικίλλουν.

 

Ένα καλό κράνος έχει αντι-αλλεργικά και αντι-ιδρωτικά εσωτερικά υφάσματα που θα πρέπει να είναι αφαιρούμενα για να μπορούν να καθαρίζονται τακτικά, ενώ ο εξαερισμός του αποτελείται από κανάλια κυκλοφορίας του αέρα σε ολόκληρο το κέλυφος και σημεία εξαγωγής του ζεστού αέρα στο πίσω μέρος του κράνους.

Χρήση ειδικού καλοκαιρινού μπουφάν μοτοσυκλέτας.

Επιλέγουμε προσεκτικά το καλοκαιρινό μας μπουφάν. Η ειδική κατασκευή του θα μας κρατήσει ασφαλείς επιτρέποντας τον αερισμό του σώματος, μέσω της καλύτερης διακίνησης του αέρα.

Τα καλοκαιρινά μπουφάν αποτελούνται από μεγάλα τμήματα διάτρητου υφάσματος, χωρίς να αφαιρούνται οι θέσεις των ενισχύσεων, σε αγκώνες, ώμους και πλάτη.

Τα διάτρητα μέρη του μπουφάν βοηθούν στο να απωθείται ομοιόμορφα η θερμότητα από το σώμα με τη ροή του αέρα, δίνοντας μια ευχάριστη αίσθηση στον αναβάτη. Ταυτόχρονα τον προστατεύει από τις καυτές ακτίνες του ήλιου. Ενδείκνυνται τα ανοιχτόχρωμα χρώματα για ευνόητους λόγους.

 

Οι επιπλέον παροχές ενός καλοκαιρινού μπουφάν μπορεί να είναι ανακλαστικά σημεία, αφαιρούμενη αδιάβροχη μεμβράνη, ειδική θέση μεταφοράς νερού κλπ.

Χρήση ειδικών καλοκαιρινών γαντιών.

Ένα σωστό καλοκαιρινό γάντι θα μας προστατεύσει από τον ήλιο, απορροφώντας ταυτόχρονα τον ιδρώτα του χεριού και προσφέροντας ασφάλεια με τις προστατευτικές ενισχύσεις σε αρθρώσεις και παλάμη.

Χρήση ειδικού καλοκαιρινού παντελονιού.

Τα υλικά και η λειτουργία του παντελονιού είναι παρόμοια με του μπουφάν. Αποτελείται από μεγάλα τμήματα διάτρητου υφάσματος και ενισχυτικά υλικά, στους γοφούς, στα γόνατα και στις κνήμες.

 

 

 

 

Εναλλακτικά, υπάρχουν ειδικές επιγονατίδες και επικαλαμίδες που χρησιμοποιούνται με οποιοδήποτε παντελόνι.